hälsa för äldre

SiWAVE MULTI ett bra stöd för att förbättra muskulaturen både i vardagen och i idrotten.

Ju äldre vi blir, desto mer minskar vår balans och rörlighet vilket kan leda till en rad bekymmer som t ex att gå i trappor och att böja sig för att plocka upp något från golvet.

Den minskade balansen ökar också fallrisken. Fallrisken bland äldre är ett växande problem. ÅR 2019 var det över 100 000 fallolyckor som ledde till sjukhusvård (personer över 65 år, boende i Sverige). 

 Vi kan dock förebygga och minska åldersbekymmer genom träning. Då det kan vara besvärligt att både ta sig till gymmet samt att utföra ett helt träningsprogram så är SiWAVE MULTI ett fantastiskt alternativ som minimerar träningstiden samtidigt som den både slappnar av och stärker muskulaturen och naturligtvis tränar upp balansen.

 

Fördelar

Fördelen med SiWAVE MULTI är att du kan träna 97% av dina muskler utan att göra stora rörelser eller avancerade träningsprogram. Dessutom har SiWAVE MULTI en patenterad sinusvåg som gör att vibrationerna för sig i harmoni med kroppen. Sinusvågen imiterar helt enkelt samma rörelse som vi använder när vi går (fram och tillbaka, inte sida till sida). Ju mer du ökar vibrationerna desto snabbare “går” eller “springer” du samtidigt som du inte rör på fötterna. Det betyder att SIWAVE MULTI är skonsam för leder och ligament.

I synnerhet äldre människor har ofta begränsningar med implantat eller artificiella leder. Även med dessa förutsättningar kan du uppnå häpnadsväckande framgångar med SiWAVE MULTI. SiWAVE MULTI-enheter används också framgångsrikt i terapi och rehabilitering.

 

SiWAVE GANGWAY

Eftersom åldersgruppen från 60 år vanligtvis måste kämpa med “balans- och koordinationsproblem” rekommenderar vi definitivt SiWAVE-GANGWAY som en extra för denna grupp. Med detta tillbehör som består av en stabil ställning av stål och aluminium som omsluter vibrationsenheten – kan du alltid hålla balansen! 

På grund av den naturliga sinusvågen kan du återfå din gångsäkerhet. Det är inte ovanligt att kunder med glädje informerar oss om att de kan klara sig utan kryckor eller rullator efter regelbunden träning med SiWAVE MULTI.

Många av våra äldre kunder är över 80 år och tränar med Siwave Multi i hemmet varje dag.

 

Indikationer

Personer med diabetes har ofta problem med dålig blodcirkulation, framförallt i benen. Regelbunden träning på SiWAVE MULTI kan leda till en förbättrad ämnesomsättning och bättre blodcirkulation vilket kan göra livet lättare och minskar risken för uppkomsten av sår på ex fötter.

Ryggsmärtor är mycket obekväma och gör ibland vardagen svår att uthärda. Genom att träna med SiWAVE MULTI kan du ta itu med de ofrivilliga musklerna (autoktona ryggmusklerna) i djupet av din kropp. I genomsnitt kan en person bara kontrollera 60% av sina muskler; genom träning med SiWAVE MULTI ingår de autoktona ryggmusklerna i träningen och därmed tränas hela 97% av muskulaturen när du använder SiWAVE MULTI.

SiWAVE MULTI är också perfekt för lymfödem. Du kan uppnå en mycket bra förbättring av lymfatisk dränering genom att använda SiWAVE MULTI regelbundet. För detta bör du stå på enheten vid cirka 17 Hz i cirka 5-7 minuter. Vi rekommenderar våra tillbehör ”medicinska mattor” och ”medicinska hjälpmedel”. Du ligger med kroppen på en matta och dina ben lyfts upp på enheten (se SiWAVE MULTI-kudde, lymfkudde). Den bästa dräneringen uppnås på så sätt.

Du är aldrig för gammal för att börja om och göra något bra för din hälsa!

Vi ger dig gärna personlig rådgivning som är helt utan förpliktelser. Läs också våra referenser – det här är bara ett litet utdrag från våra nöjda kunder.

hälsa för äldre
Print Friendly, PDF & Email